torsdag den 20. januar 2011

Update fra Penang

Er taget tilbage til Malaysia for at faa timingen af mit sidste 60 dages visa til Thailand til at gaa op.

Jeg har vaeret en tur hos doktormanden for at faa lavet det her helbredscheck. Det blev uden vitamin-check, for prisen ville blive alt for hoej. Med dette check kunne jeg noejes med 250 ringgit, som er ca. 500 kr.

Resultatet er kommet, og alt er i fineste orden. Den eneste ting der er lidt ude af trit er den gode form for cholesterol (HDL), den er lidt for lav - og kuren: mere motion - lovely - er i fuld gang :)

En af de ting som normalt er et problem for veganere, nemlig mangel paa vitamin B12, var der ingen indikationer af mangel paa. Det kunne han udelede fra nogle af de andre resultater (jeg blev jo ikke testet specifik for vitaminer af nogen art).

Ham her doktoren var saerligt opmaerksom paa om der var mangel paa jern - men nope - smack in the middle - superduper!

Protein-mangel (hoer nu godt efter, vi har laert noget forkert gennem hele vores opvaekst): Aced it!

Calcium-, sodium-, potassiumlevels - check, det hele spiller bare!

Jeg har spist saadan her uden afvigelser i 6 maaneder og hvis jeg inkluderer de tre eller fire gange jeg har spist kogte kartofler (ja, jeg er en vaerre vildbasse nogle gange!) saa er det 9 maaneder. Det er SAA fedt at faa bekraeftet det jeg indtil nu kun har kunne fornemme, nemlig at ud over alle de ikke saa maalbare fordele (som fx mental klarhed og spirituel opmaerksomhed), saa er "diaeten", set som ernaering, fuldt ud komplet.

Derudover ikke saa meget at berette. Jeg storhygger mig her i Georgetown i Penang. Det her sted foeler jeg mig supergodt tilpas. Jeg elsker at gaa rundt uden noget maal i de smaa gader og gyder, i bragende solskin kun med en lille rygsaek og en 1,5L vandflaske i handen.

I dag torsdag er der en stor indisk festival kaldt Thaipusam, som jeg skal ud at se paa senere. Paa mandag kommer cykelloebet Tour de Langkawi forbi Butterworth, som ligger lige ved siden af Georgetown. Saa der smutter jeg hen paa mandag efter jeg har spist morgenmad.

Naar jeg omkring d. 1. februar tager tilbage til Thailand, er destinationen formegentlig Chiang Mai oppe nordpaa. Deroppe skulle landskabet vaere fantastisk og der er ogsaa en masse store buddhistiske templer jeg glaeder mig til at checke ud.

Till then - ha' det skoent!